Zeeuwse KNRM-stations en Veiligheidsregio Zeeland starten campagne Veilig varen en zwemmen in zee.

23 juli 2021 09:04

Veilig aan zee in zomers Zeeland
De Zeeuwse (schier-)eilanden worden aan alle kanten omringd door water. Zo’n 600 km kustlijn en de wateren om ons heen zorgen voor veel plezier voor zowel inwoners als recreanten. Maar de zee is onvoorspelbaar en niet iedereen kent de gevaren van de zee. Daarom geeft de Veiligheidsregio Zeeland samen met de Zeeuwse KNRM-reddingstations, op de pagina www.zeelandveilig.nl/veiligaanzee tips hoe je veilig kan genieten van zwemmen en varen in zee.  Ook vertellen de Zeeuwse KNRM-reddingstations je alles over de belangrijkste gevaren in onze regio.

Zwemmen en varen
Voor zwemmers en badderaars is het goed om te weten wat de strandvlaggen betekenen. Wanneer kan je veilig gaan zwemmen? En wanneer moet je vooral niet in zee zijn met je luchtbed? Zeilers en surfers willen weten waar ze onbekende gevaren tegen kunnen komen. En hoe ze in geval van nood zo snel mogelijk hulp krijgen van de KNRM. Allerlei handige informatie is nu bij elkaar gezet op deze speciale strand-en-zee pagina van Zeeland Veilig en de Zeeuwse KNRM-stations.

Informatie delen
Met de informatiepagina willen we een bijdrage leveren aan het voorkomen van ongevallen aan de Zeeuwse kust en in de Zeeuwse wateren. Omdat dergelijke ongevallen vaker toeristen en recreanten overkomen, vragen we gemeenten en toeristisch ondernemers in Zeeland om de informatie te delen met hun gasten. Zo werken we samen aan een veilig Zeeland!