Zwemmer in de nacht vermist

06 juli 2021 11:32

 

In de nacht van zondag op maandag is reddingboot Winifred Lucy Verkade-Clark uitgevaren voor een zwemmer die vermist was geraakt. Tijdens een grootschalige zoekactie met meerdere hulpdiensten is de zwemmer helaas niet gevonden. Later die ochtend werd een levenloos lichaam op het strand gevonden dit is van de persoon die vermist werd. 

In de nacht van zondag op maandag zijn meerdere mensen op het strand aanwezig als een van hun besluit om te gaan zwemmen. Als de anderen hem uit het oog verliezen nemen ze contact op met 112 die politie die kant opstuurt. Tevens wordt de Nederlandse kustwacht geinformeerd die reddingboot Zeemanshoop van station Breskens alarmeert.

Kort na alarm vaart de reddingboot uit en zet koers richting de plaats waar de persoon het laatste gezien is. Ter plaatse wordt onmiddelijk een zoekslag in gezet in een heel groot gebied. Vanwege de grote omvang wordt door de kustwacht besloten om een helicopter en reddingboot Winifred van station Cadzand te alarmeren.

Als de eerste zoekslag van reddingboot Zeemanshoop bijna voltooid is sluit RWS 78 aan die met warmtebeeldcamera de kustlijn af zal zoeken. Winifred en Zeemanshoop gaan oplijnen om verder te zoeken als later de loodsboot Raan en politieboot P174 en reddingboot Uly van station Westkapelle aansluiten. Een groot gedeelte van de Westerschelde-monding wordt afgezocht, maar als er rond 06.30 uur niemand is aangetroffen worden alle eenheden op het water bedankt, de zoekactie wordt gestopt en alle eenheden kunnen retour station.

Als het politievaartuig nog langs de kustlijn terugvaart, komt de melding dat er een lichaam aangespoeld is in de buurt van de locatie waar de zwemmer te water is gegaan. In de avond is bevestigd dat het lichaam van de zwemmer is.

Tijdstip alarm: 02:13 uur
Wind: Zuid-West 4 bft.
Zicht: Goed (donker)

De Plaatselijke Commissie en Bemanning van KNRM reddingstation Cadzand willen graag hun medeleven uiten aan de nabestaanden en wensen hun veel sterkte toe.