Officiële start Beachride for KNRM

15 april 2021 12:00

Het was vanochtend vroeg uit de veren voor de Golden Boys en de KNRM. Een groep van 6 Zeeuwse mannen startte om 7.00 uur bij het KNRM-boothuis in Cadzand aan de Beachride for KNRM. In drie dagen fietsen ze per mountainbike van Cadzand naar Ameland. Burgemeester Mr. M.M.D. Vermue, ook voorzitter van de KNRM in Cadzand én fanatieke wielersporter, gaf het startschot en fietste het eerste stuk samen met de mannen op. Het Strandhotel, een van de sponsoren, moedigde de fietsers na vertrek aan vanop het strand. De KNRM Cadzand grijpt de actie aan voor het lanceren van het nieuwe crowdfundingplatform.

Beachride for KNRM

370 kilometer mountainbiken over het strand. In totaal is de tocht 400 kilometer lang, dertig kilometer gaat over asfalt of water. De KNRM is het goede doel van de fietstocht. Het geld dat de Golden Boys inzamelen, gaat naar een nog te bouwen boothuis op Ameland.

"Twee van ons zijn fanatieke watersporters", verklaart Antwan De Punder de keuze voor het goede doel. "Ik fiets heel graag op het strand, als er wat gebeurt, heb je de KNRM nodig." De mannen fietsen tijdens hun tocht langs een groot deel van de 45 reddingstations.

Officiële start

Burgemeester Vermue stak de fietsers een hart onder de riem: “Plezier combineren met een uitdaging en het goede doel, dat is een geweldige combinatie en we zijn trots en blij dat de KNRM-Cadzand daar het uithangbord van mag zijn vandaag’. Ook de sponsoren moedigden de mannen aan. Bart Gorthmanns, namens het Strandhotel/PureC/AirRepublic: “Opgegroeid in Cadzand-Bad en als mede-eigenaar van het Strandhotel een groots liefhebber van de zee in alle seizoenen, ben ik me zeer bewust van hoe belangrijk de KNRM kan zijn. Ik draag met de bedrijven dan ook graag bij aan het voortbestaan van de KNRM door de Beachride te sponsoren en ook persoonlijk, als onderdeel van de bemanning.’ Voor donaties kan iedereen terecht op de website beachrideforknrm.nl.

Lancering crowdfundingsite KNRM Cadzand

De KRNM is volledig afhankelijk van donaties, dus acties als de Beachride for KNRM zijn zeer welkom. Om het voor de organisatoren van dergelijke acties makkelijker te maken, heeft de KNRM een crowdfundingplatform opgezet. De KNRM Cadzand draait mee in de pilot, en neemt vandaag de nieuwe site in gebruik. Nancy Vinke, namens het Communicatie- en fondsenwervingsteam van KNRM Cadzand:

“De KNRM staat met de vernieuwing van de vloot voor een grote opgave. Wil je ook bijdragen aan de KNRM, dan kun je nu met een muisklik zelf een actie starten. Dus organiseer een sponsorloop met je school, begin een inzamelingsactie met je bedrijf of verzin een creatief plan met je serviceclub, het kan via cadzand.samenvoorknrm.nl.” Direct doneren via de website is ook mogelijk.

Reddingsstation Cadzand-Bad

Het Reddingstation Cadzand is opgericht in 1891. Met 20 vrijwilligers zorgt de KNRM Cadzand voor veiligheid op het water, het strand en de duinen. In 2020 rukte de KNRM Cadzand zo’n 25 keer uit, vooral voor surfers en zwemmers.