Maak jij ons kusthulpverleningsvoertuig compleet?

Opgehaald

161
21% bereikt van het totaalbedrag € 750
Afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

Jullie kennen de KNRM Cadzand natuurlijk van onze reddingboot de Winifred Lucy Verkade-Clark. Maar wist je dat gemiddeld een derde van onze uitrukken gebeurt met het kusthulpverleningsvoertuig? Dit jaar waren dat er 21. Om de uitrusting van ons kusthulpverleningsvoertuig compleet te maken, organiseren we vandaag tijdens de Winter Wonder Wandeling in Nieuwvliet een crowdfundactie voor de aanschaf van calamiteitenschermen.

Met het kusthulpverleningsvoertuig zijn we snel ter plaatse op locaties die voor de andere hulpdiensten moeilijk of niet bereikbaar zijn. We verlenen eerste hulp, voeren reanimaties uit en ondersteunen na aankomst het ambulancepersoneel, de brandweer en de politie in de duinen en op het strand. Ook zetten we het kusthulpverleningsvoertuig in als er bijv. een zeehond gevonden wordt of ter ondersteuning van onze eigen activiteiten bij grote acties op zee. Het KHV wordt ook gebruikt voor vervoer van gewonden.

Calamiteitenschermen

De uitrusting van het kusthulpverleningsvoertuig maakt het mogelijk eerste hulp te verlenen. Omdat de Unimog een van de weinige hulpverleningsvoertuigen is die op het strand en in de duinen in te zetten is, zijn we vaak als eerste bij een persoon of dier in nood. Het strand kan een drukke plek zijn, en is een plek waar slachtoffers en hulpverleners volop aan de elementen worden blootgesteld. Om een veilige werkplek te creëren, de privacy van slachtoffers te beschermen en de strandbezoekers niet te confronteren met mogelijk ingrijpende gebeurtenissen, hebben we behoefte aan calamiteitenschermen. Met een calamiteitenscherm kunnen we de zorg voor slachtoffers aanzienlijk verbeteren. Voor de calamiteitenschermen is een bedrag van € 750,- nodig.

Wordt vrijwilliger bij de KNRM of donateur

Vandaag zijn we als vrijwillige bemanning van KNRM Cadzand opnieuw aanwezig op de Winter Wonder Wandeling Sintepier in Nieuwvliet. We vertellen je graag over ons vrijwilligerswerk. Heb je zelf belangstelling om als vrijwilliger de bemanning of de plaatselijke commissie te versterken, spreek ons gerust aan. De KNRM is voor haar functioneren volledig afhankelijk van donaties. Je kunt je ook aanmelden om donateur worden, en ons structureel te steunen.

Winter Wonder Wandeling Sintepier

De Winter Wonder Wandeling Sintepier is een wandeling van zo'n 2 á 3 kilometer door het dorpje Nieuwvliet in winterse en sprookjesachtige sferen. Langs de route vind je foodtrucks, live-muziek en straattheater. De plaatselijke horeca helpt je graag aan een drankje. Parkeren is mogelijk buiten het dorp. We zijn er van 17.00 tot 21.30u

KRNM Cadzand

Volgend jaar bestaat de KNRM 200 jaar. Daarvan is KNRM Cadzand al 132 jaar actief. Met 19 vrijwilligers, waarvan 11 bemanningsleden, zorgt de KNRM Cadzand voor veiligheid op het water, het strand en de duinen. De KNRM Cadzand rukt zo’n 20 tot 40 keer per jaar uit, vooral voor surfers en zwemmers. 1/3 van de uitrukken gebeurt met het kusthulpverleningsvoertuig in de duinen en op het strand.