Help Niels plaatsvervangend schipper worden!

Opgehaald

1.237
41% bereikt van het totaalbedrag € 3.000

‘Ik ben bij de KNRM om iets maatschappelijks te doen, om te helpen. Niet om te redden, niet om de held te worden maar vanuit mijn drang om iets voor een ander te doen. Als KNRM Cadzand zijn we een groep met hele verschillende persoonlijkheden met ieder zijn eigenaardigheden, er wordt wat afgelachen, ook tijdens de oefeningen, maar als er iets serieus aan de hand is, werken we als een hecht team.

Ik ben aan de opleiding tot plaatsvervangend schipper gestart omdat een deel van onze gewaardeerde bemanningsleden tegen de pensioenleeftijd aanlopen. Bij de KNRM is dat al op 55 jaar, met de mogelijkheid tot 2 jaar verlenging. Het stokje moet dus overgedragen worden aan de nieuwe generatie. Ik ben nu 6 jaar bij de KNRM, en met mijn 30 jaar kan ik nog even mee. ‘

 

Het opleidingstraject bij de KNRM begin je als aankomend opstapper. In je proefjaar kijken jij en de bemanning of het bij je past en of het klikt met de bemanning.

Als aspirant-opstapper krijg je bij de KNRM een gedegen opleiding; zo moet je o.a. het klein vaarbewijs A en B en diploma EHBO halen; daarnaast is het belangrijk dat je goed in teamverband kunt werken en collega-redders op je kunnen vertrouwen;

Als "kers op de taart" rond je de opleiding af met een week training in Stonehaven in Schotland; als je deze week met goed doorstaat ben je opstapper maar daar eindigt het niet mee; er moet wekelijks worden geoefend samen met de bemanning van het station.

Als plaatsvervangend schipper in opleiding krijg je de cursussen Radartechniek en Bridge Resource Management extra. Met deze cursussen stomen ze je echt klaar om vooruit te kijken in bepaalde situaties en de leiding te nemen over het team.

 

Koert Maes, Schipper KNRM Cadzand, over Niels: “Gedreven, als je het over de toekomst hebt, dan is Niels daar deel van. Hij is mee met het hele plaatje, van procedures tot verantwoording. Door zijn opleidingen krijgt hij nieuwe praktische vaardigheden en wordt wat hij al kan, nog verder bijgeschaafd”

 

Helpen jullie Niels om plaatsvervangend schipper te worden? Doneer!

 

Meer weten over Niels en de KNRM, bekijk het item op RTV Scheldemond: https://youtu.be/0TfPvJ7uyBU