KNRM Cadzand

De betrokken redders van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) Cadzand staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar klaar om mensen en dieren op zee te helpen en te redden. Dat doen zij onder alle weersomstandigheden. Het is belangrijk dat onze redders, allemaal vrijwilligers, voor de reddingen beschikken over het juiste materiaal en de juiste opleidingen.

Daarvoor hebben we jouw bijdrage nodig. Maak het verschil en help onze redders helpen! Dat kan door te doneren maar ook door zelf een actie te starten. Dus organiseer een sponsorloop met je school, begin een inzamelingsactie met je bedrijf of verzin een creatief plan met je serviceclub, start nu!

Lees meer Lees minder

Bekijk alle

Arjan de Caluwé schenkt overlevingspak én helm aan KNRM Cadzand

23-08-2022 | 20:16 Uur
Als trouwe donateur draagt Arjan de Caluwé van IMPACT SOLUTIONS de KNRM een warm hart toe. Daarnaast viert hij al jarenlang vakantie in Cadzand. Afgelopen zaterdag kwamen deze twee voorliefdes samen bij het boothuis van de KNRM Cadzand. De Caluwé schonk een overlevingspak aan Elsa Hermans, aankomend opstapper in Cadzand. Voor de overige uitrusting van Elsa kondigde de KNRM een crowdfundactie aan. Deze actie kreeg zaterdag tijdens de bijeenkomst een kickstart: het enthousiasme en de betrokkenheid van Hermans inspireerden De Caluwé om ook de helm te schenken. Actieve donateurs helpen KNRM bij financieren werkzaamheden De KNRM krijgt geen subsidies en is volledig afhankelijk van donateurs als De Caluwé. Afkomstig uit Utrecht, raakte hij betrokken bij de KNRM doordat zijn zoon waterscout werd. ‘Als vader maak je je dan toch zorgen, en ben je blij dat er mensen zijn die zich vrijwillig inzetten voor de veiligheid op het water’. Als ondernemer draagt De Caluwé actief bij: niet alleen financieel, maar hij stimuleert ook actief zijn netwerk om de KNRM te steunen. Warm hart voor opstappers KNRM Elsa Hermans, sinds een jaar in opleiding tot opstapper bij de KNRM Cadzand, vertelde De Caluwé hoe de KNRM een belangrijke rol speelt in haar leven. Hermans, afkomstig uit Noord-Brabant: ‘Al toen ik 8 jaar was zei ik dat ik in Cadzand wilde wonen. Inmiddels werk en woon ik in Cadzand-Bad en ben ik binnen 20 seconden in het boothuis!’ Voor de KNRM zijn opstappers in de buurt van het boothuis hard nodig. Crowdfundactie voor helm en communicatieapparatuur Met het pak was de uitrusting van Hermans niet compleet, er ontbrak nog een helm en de bij de helm horende communicatieapparatuur. KNRM Cadzand startte daarvoor een crowdfundactie.  De Caluwé, onder de indruk van de bevlogenheid van Hermans, gaf de actie een kickstart: hij besloot ter plaatse Elsa de helm te schenken. Voor de headset is nog € 541,- nodig, de handset kost € 710,80. Doneren kan via cadzand.samenvoorknrm.nl/cadzand/acties.